Ankaranski polotok ponuja številna vodna doživetja, ljubiteljem narave pa priložnosti za odkrivanje in raziskovanje najlepših kotičkov slovenske obale.

Neokrnjena narava, raznolike plaže in wellness centri omogočajo popolno sprostitev in odmik od vsakdanjih skrbi. Dobra hrana iz lokalno pridelanih vrtnin in sadja, domače lokalno vino in oljčno olje ter gostoljubno osebje so preverjen recept za enkratno gurmansko doživetje. 

Če si želite bolj aktivnih počitnic, pa Ankaranski polotok nudi številne pešpoti in možnosti za kolesarske izlete v prečudovitem zelenem ambientu, med drevesi in vinogradi. Destinacija nudi tudi številne priložnosti za športne navdušence, številna športna igrišča se namreč nahajajo v turističnih in rekreativnih kompleksih. 

Prireditve LAS Istre Maristra, foto: Branko Furlanič, FUF

Lokalni ponudniki

Ankaranski polotok ne navdušuje le s svojo naravo in kulturno dediščino, temveč tudi s svojo gastronomsko ponudbo. Tukaj lahko najdete vrhunska vina..

Preberi več 
Things to do-Beblerjev park

Po Beblerjevi poti

Beblerjeva pot, poimenovana po dr. Alešu Beblerju – Primožu, je srednje zahtevna, 7 kilometrov dolga pešpot, ki vodi iz središča Ankaran na Črni vrh..

Preberi več 
General photos

Raziskovanje Debelega rtiča

Debeli rtič je ena izmed posebnosti Ankaranskega polotoka in nudi številne odlične priložnosti za raziskovanje kopenskega in podvodnega sveta.

Preberi več 
Things to do-Športi na kopnem

Šport na kopnem

Ankaranski polotok je zdrava, zelena destinacija, ki svojim obiskovalcem nudi veliko priložnosti za športno udejstvovanje.

Preberi več 
Things to do-Water sports

Vodni športi

Ankaranske plaže in širok nabor morskih športnih rekvizitov vabijo k najbolj aktivni in smeha polni morski zabavi.

Preberi več