Poletne pripomočke lahko kupite na stojnicah v bližini trgovine Agraria ob plaži v kampu Adria, nekatere pa tudi v trgovini Mercator.

Da, tržnico najdete v centru Ankarana in obratuje vsak dan od 7.00 do 13.00.

Seznam nastanitvenih ponudnikov lahko najdete pod zavihkom »Kje spati«. Vsebuje vse informacije in kontakte nastanitev.

Spominke lahko kupite v trgovini Mercator v centru Ankarana, razglednice pa lahko najdete na bližnji pošti.

Domače vino in olje lahko kupite na tržnici v centru Ankarana ali pa pokličete izbranega lokalnega ponudnika in se dogovorite za nakup. Seznam lokalnih ponudnikov lahko najdete pod zavihkom »Kaj početi« in nato »Lokalni okusi«.

Kopanje je psom dovoljeno na plaži Sv. Jernej in na delu plaže znotraj kompleksa Adria Ankaran.

Krajinski park Debeli rtič ponuja 3 rekreacijske poti različnih težavnosti in dolžin. Pod zavihkom »Kaj početi« in nato »Razmigajmo se« lahko več preberete o testih moči in vzdržljivosti, ki vam pomagajo pri izbiri najustreznejše poti glede na vašo telesno pripravljenost. V parku sta tudi dve učni poti, in sicer morska ter panoramska. Obe poti sta krožni, nezahtevni in v eni uri hoda vodita skozi točke posebnega interesa, ki so označene na zemljevidu. Učne poti potekajo po območju vinogradov, kjer se uporablja kmetijska mehanizacija in izvajajo agrotehnična dela, zato bodite previdni.

Ankaran ima 6 plaž; Valdoltra, Debeli rtič, Študent, Adria Ankaran, Zdravilišče RKS Debeli rtič in Sv. Jernej.

Dostop je gibalno oviranim osebam omogočen na plažah: Adria Ankaran – vključno z bazenom, Mladinsko zdravilišče in letovišče Debeli rtič in na plaži Debeli rtič.

Ankaranski polotok ponuja obilo naravnih in kulturnih znamenitosti, kot so sredozemski slani travnik, pokopališče školjk, samostan sv. Nikolaja, in še mnogo drugih. Več o znamenitostih si lahko preberete pod zavihkom »Kaj videti«.

Ladjica v Ankaranu potnike pobira na pomolu v Valdoltri. Rezervacije niso možne.

Ankaran je dostopen z avtobusom iz bližnjega Kopra, do katerega lahko pridete tudi z vlakom. Poleti lahko do Ankarana tudi priplujete iz večjih obalnih mest (Koper, Izola, Piran).

Več v zavihku »Javni prevoz«.

Parkirate lahko na naslednjih parkiriščih: ŠRP Sv. Katarina, Ankaran – center, Valdoltra – vzhod, Krajinski park Debeli rtič – parkirišče kopališče, Krajinski park Debeli rtič – osrednje parkirišče in Lazaret.

V poletnih mesecih je v TIC-u na voljo nakup mesečnega abonmaja, ki velja na vseh parkiriščih, razen na parkirišču Krajinski park Debeli rtič – parkirišče kopališče.

Parkiranje za avtodome je na voljo v kampu Adria.

 Na vrh