Na Ankaranskem polotoku so urejene plaže, kjer lahko v morskih radostih uživate sami, s prijatelji ali v družinskem krogu. Na vseh urejenih plažah je na voljo gostinska ponudba, za varnost pa skrbijo reševalci iz vode.

Destinacija nudi tudi plaže na osamelih, prodnatih in kamnitih predelih obale. Slovensko morje je dokaj plitko, zaradi česar je v poletnih mesecih toplo in prijetno za plavanje. 

Temperatura morja v najtoplejših dneh doseže do 28 stopinj Celzija. Ankaransko morje ima bogat podvodni svet različnih habitatov in je dom mnogim rastlinskim in živalskim vrstam. 

Vse plaže povezuje brezplačni poletni avtobus.

Things to do-Plaže-Valdoltra

Valdoltra

Plaža v Valdoltri je zelo priljubljena med domačini in med obiskovalci. Nudi edinstveno prostorno kamnito ploščad za sončenje in urejeno zelenico za..

Preberi več 
Things to do-beaches-Debeli rtič

Plaža Debeli rtič

Ena izmed največjih plaž na območju Ankarana je plaža Debeli rtič. Urejeno kopališče je primerno za raznolike obiskovalce, dostop je omogočen tudi i..

Preberi več 
Things to do-beaches-Študent

Plaža Študent

Plaža Študent je urejena manjša plaža z barom Študent, ki slovi po sproščenem vzdušju in tudi kot prizorišče živahnega dogajanja v poletnih mesecih,..

Preberi več 
Things to do-Plaže-AA

Adria Ankaran

Plaža Adria Ankaran leži ob Hotelu in resortu Adria Ankaran. Obdana je z velikimi borovci in nudi veliko naravne sence.

Preberi več 
Things to do-PLaže-Sveti Jernej

Plaža Sv. Jernej

V zalivu Sv. Jerneja se nahaja zelo priljubljena naravna travnata plaža, ki privlači predvsem naravovarstveno osveščene kopalce.

Preberi več 
Things to do-Beaches-MZL

Zdravilišče RKS Debeli rtič

Plaža se nahaja ob Zdravilišču RKS Debeli rtič in je odprta za vse.

Preberi več