Izberite vrsto ponudnika
čebelarstvočebeljirtič1

ČEBELARSTVO ČEBELJI RTIČ

Jadranska 75, Ankaran | Pokaži pot

Kmetija se ukvarja s pridelavo in prodajo medu, čebeljih pridelkov in medenih proizvodov v osrčju Krajinskega parka Debeli rtič.

kmetijadolenc3

KMETIJA DOLENC PRI KOZOLCU

Barižoni 11, Ankaran | Pokaži pot

Kmetija leži na Barižonih nad Ankaranom. Na Kmetiji Dolenc ponujajo neškropljeno ekološko sezonsko zelenjavo in sadje, domača kokošja in gosja jajca, ekstra deviško oljčno olje vrst belica, leccino in cuvee ter oljčna olja z aromami čilija, rožmarina, česna, pomaranče, limone in tartufov.

kmetijstvozelenjak1

KMETIJSTVO IN KLETARSTVO ZELENJAK-STARČIČ

Vinogradniška pot 29, Ankaran | Pokaži pot

Kmetija se ukvarja s pridelavo in prodajo vina, olja in zelenjave. Med vini so na voljo sorte refošk, malvazija, rumeni muškat in cabernet. Med olji ponujajo bučno, sončnično in oljčno olje. V ponudbi zelenjave so radič, zelje, ohrovt in cvetača, v ponudbi sadja pa zlasti kaki. Najdemo jih na Vinogradniški poti, prisotni pa so tudi na tržnici v središču Ankarana.

oljcnavejica20183dan-32ancaria

OLJČNO OLJE ANCARIA

Jadranska cesta 22, Ankaran | Pokaži pot

Domače ekološko pridelano oljčno olje družine Bevčič. Leta 2019 je pridobilo certifikat za zaščiteno označbo porekla Ekstra deviško oljčno olje Slovenske Istre.

oljejevnikar

OLJČNO OLJE JEVNIKAR

Bertokova ulica 16 , Ankaran | Pokaži pot

Ekstra deviško oljčno olje Jevnikar je plod bogatih izkušenj in znanja ter ljubezni do naravnih zakladov, ki jih ponuja območje slovenske Istre. Oljčniki Jevnikar se raztezajo na pobočju Beneša (v neposredni bližini Resljevega gaja), le nekaj sto metrov nad znanim zdraviliščem Valdoltra Ankaran. O se ponaša z evropsko oznako zaščitena označba porekla (ZOP).

oljčnooljeoltra1

OLJČNO OLJE OLTRA

Bevkova ulica 37, Ankaran | Pokaži pot

Družina Pucer iz Ankarana že več kot desetletje prideluje nagrajeno visokokakovostno ekološko ekstra deviško oljčno olje iz avtohtonih sort oljk in z edinstvenim okusom. Oljčni nasad leži na sončni lokaciji v Beneši nad Valdoltro v Ankaranu, v njem pa obdelujejo skoraj 300 oljk.

pizzeriaoliva

PIZZERIA & CAFFE BAR OLIVA

Regentova ulica 4b, Ankaran | Pokaži pot

Picerija in kavarna v neposrednem središču Ankarana ponuja okusno izbiro različnih pic in dobre pijače. Najdemo jo ob restavraciji 1 Kilo in lekarni.

pizzeriagodina

PIZZERIA GODINA

Ivančičeva 1, Ankaran | Pokaži pot

Picerija ponuja široko izbiro različnih pic, slastne morske jedi in okusne domače sladice. V ponudbi so tudi dnevna kosila. Možen je najem prostorov za zaključene skupine.

bandima

PIZZERIJA IN MEDITERANSKA RESTAVRACIJA BANDIMA

Jadranska cesta 42, Ankaran | Pokaži pot

Restavracija v središču Ankarana ponuja široko izbiro kulinaričnih specialitet – pice iz krušne peči, morske jedi ter različne testenine, rižote in sladice. Imajo tudi prostorno teraso in jedilnico ter možnost najema za zaključene skupine.

1kilo

RESTAVRACIJA 1 KILO

Regentova ulica 4a, Ankaran | Pokaži pot

Najdemo jo v središču Ankarana, njena posebnost pa je, da vam postrežejo hrano (jedi) na en kilogram. Imajo večjo teraso.

besednjak

VINA BESEDNJAK

Na Logu 10, Ankaran | Pokaži pot

Najdemo jih Na logu nad Ankaranom. Pridelujejo in prodajajo kakovostna in nagrajena vina sort refošk, malvazija, rose in cabernet, ekstra deviško oljčno olje in različne sorte češenj. Ponujajo možnost degustacije in ogleda vinske kleti po predhodni najavi.

Vina Černe, Foto: Branko Furlanič

VINSKA KLET ČERNE

Larisova ulica 14, Ankaran | Pokaži pot

Vinska klet Černe stoji na pobočju nad Ankaranom. Vinske trte obdelujejo po smernicah ekološke pridelave. V njihovi ponudbi so vina sort refošk, merlot, cabernet sauvignon in malvazija.

 Na vrh