Na Ankaranskem polotoku je za družine in otroke odlično poskrbljeno, zato jim ne bo nikoli dolgčas.

V resortu Adrie Ankaran jim je tako na voljo prenovljeni igralni park, kjer jih poleg peskovnika čaka tudi veliko igralo v obliki ladje. Plaža je urejena s tuši in kabinami za preoblačenje, v bližnjem lokalu so na voljo sanitarije, sence borovcev pa nudijo prijetno zavetje pred soncem. 

Gostom hotela so na voljo tudi ležalniki in senčniki. Za rekreacijo in prosti čas je poskrbljeno z igrišči za odbojko na mivki, mini golfom, mizo za namizni tenis in s tenis igrišči. Poleti je na voljo tudi vodni park z vodnimi športi (pedalini, skuterji, surfi, supi ...) in izposojo električnih skuterjev. Urejeno je tudi igrišče za odbojko na mivki in 4 fitnes naprave na prostem. Ob bazenu je tudi polnilna postaja za električna kolesa, ki si jih je možno izposoditi pri Vili Andor. 

V sklopu hotela sta v bližini dva zunanja bazena – olimpijski in otroški – ki sta odprta tudi za zunanje goste. Za najmlajše goste imajo v Adrii Ankaran urejene previjalnice. Previjalnice nudijo tudi v Vili Andor in Mladinskem zdravilišču in letovišču (MZL) na Debelem rtiču. 

V MZL Debeli Rtič so obiskovalcem na voljo mediteranski park, nogometno igrišče z umetno travo, igrišče za odbojko na mivki, igrišče za košarko, zunanja igrala, talne igre na prostem, kajaki, supi in zunanji bazen. V sklopu Centra dobrega počutja pa nudijo notranji bazen za najmlajše, kjer je poskrbljeno tudi za animacijo.

Družinska doživetja ponujajo v Hotelih Adria, kjer je za otroke poskrbljeno z animacijo v sklopu hotela in kampa, jahanje na bližnji kmetiji (po dogovoru ), izleti z barčico in športne aktivnosti. V MZL Debeli rtič pa imajo v ponudbi tudi programe za vrtce in osnovne šole ter animacijo za goste.

Otrokom so na voljo igrala tudi v središču mesta, pri vrtcu Ankaran in ob Hrvatinski ulici.

Kot družinam prijazna destinacija pa otrokom in njihovim staršem ponujamo številne zabavne in hkrati izobraževalne aktivnosti. V sklopu prireditev Poletje v Ankaranu in December v Ankaranu, v sodelovanju z lokalnimi športnimi ter kulturnimi društvi, organiziramo vrsto delavnic, lutkovnih in gledaliških predstav, koncertov itd.