Terapevtska doživetja

villa ortus, spa, wellness, solna jamaCHARCOTOV TUŠ

Charcotov tuš ima pozitiven terapevtski učinek na celotno telo. Gre za uporabo intenzivnih vodnih curkov, ki stimulirajo ne le kožo, temveč tudi notranje organe. Charcotov tuš aktivira cirkulacijski in limfni sistem ter izboljšuje presnovne procese in prehrano celic.

Postopek zdravi nevroze in izboljša delovanje živčnega sistema, odpravlja bolečino v hrbtu in okončinah, krepi imunski sistem, izloča škodljive snovi iz telesa in utrdi telo. Takojšnja reakcija krvožilnega sistema poskrbi za nasičenost vsake celice kože, mišic in vseh organov s kisikom in hranili, kar posledično vodi do pospeševanja metabolizma in pospešuje hujšanje. Ne gre le za to, da prispeva k boju proti odvečni maščobi, temveč aktivno razgrajuje celulit.

Terapija se uporablja tudi za obnovo telesa po različnih poškodbah mišično-skeletnega sistema, koristna pa je tudi za tiste, ki opravljate sedeče delo. Prodre globoko v hrbtne mišice in odstrani bolečino, osvobodi vretenca iz primež napetosti. Je še posebej pomemben za tiste, ki trpijo zaradi preobremenjenosti, utrujenosti, nespečnosti.

 

PODVODNA HIDROMASAŽA TANGENTOR

Podvodna hidromasaža se pogosto uporablja v najboljših zdraviliščih in hidropatskih klinikah po vsem svetu. Je sodobna različica masaž, znana tudi kot tangentor.

Masaža je indicirana pri prekomerni teži, oteklinah, celulitu, bolečinah v mišicah in sklepih. Zahvaljujoč mehkemu sproščujočemu učinku vode podvodna hidromasaža pomaga pri obvladovanju stresa, depresije in kronične utrujenosti.

Velja tudi za odličen način, kako izgubiti težo in celulit. To je posledica dejstva, da je pretok vode usmerjen na problematična območja in izvaja pritisk. Curki vode tako aktivirajo limfno drenažo. Tako se telo hitreje znebi odvečne tekočine, ki vsebuje maščobne usedline.

Podvodno masažo priporočamo tudi kot dodatni postopek po športnih aktivnostih, pri zdravljenju pooperativnih stanj, bolezni lokomotornega sistema, težav z živčnim sistemom, priporoča pa se tudi pri cirkulacijskih težavah in zdravljenju športnih poškodb.

 Rezidenca Ortus terapije, solna jama, tuš

SOLNA JAMA

Največja solna jama v Sloveniji

Zdravljenje bolezni dihal, bronhitisa, alergije, astme, dermatitisa, luskavice, aken...

Solna jama je umetno narejena komora, s katero posnemamo mikroklimat zdravilnih solnih rudnikov. Solna terapija je naravno zdravilo za vse vrste pljučnih bolezni in bolezni kože. Vzpodbudi tudi delovanje limfnega sistema, ki pomaga telesu, da se očisti strupov in toksinov. Posledično krepi imunski sistem ter pomaga pri blaženju stresa.

Solno terapijo priporočamo tudi za najmlajše.


Kontakt:

Rezidenca Ortus, Jadranska cesta 86a, 6280 Ankaran - Ancarano

Spletna stran: https://www.rezidencaortus.si/sl/

Telefon: +386 51 315 143

E-pošta: info@rezidencaortus.si ali booking@rezidencaortus.si

Lokacija

Pokaži pot

Mapca

lalala