Virutalni Istrski maraton 2021

Istrski maraton
Istrski maraton, foto: Fotoklub Portorož

Prišel je čas, ki je že tradicionalno namenjen istrskemu tekaškemu prazniku. Tudi letos ga želimo obeležiti z vašim aktivnim sodelovanjem na soncu in svežem zraku.

Čeprav ga ne bomo mogli praznovati tako, kot bi si želeli, si aprilske dni kljub temu rezervirajte za istrske tekaške preizkušnje. 

Z veseljem vam sporočamo, da so prijave na Virtualni Istrski maraton 2021 odprte. Prijavite se lahko na spletni strani: www.istrski-maraton.si

Tekli bomo kar cel mesec april. Prijave bomo sprejemali do 28. aprila 2021, do 20.00 ure. Tekači izbirate traso sami. Lahko tečete po svoji najljubši trasi v domači okolici, če pa imate možnost in bodo razmere dopuščale, lahko izberete tudi eno od tras dosedanjih Istrskih maratonov. 

Na povezavi: https://istrski-maraton.si/virtualni-tek/trase/ smo zbrali trase vseh sedmih istrskih maratonov. Le redke tekaške prireditve se lahko ponašajo s tako veliko in pestro izbiro tras, nabralo se jih je kar 21 različnih. 

Vsa navodila v zvezi s prijavami, tekom, razdaljami, oddajo rezultata in vseh ostalih zadev so na voljo na povezavi: https://istrski-maraton.si/wp-content/uploads/2021/03/VIM_razpis-1.pdf.

 Letošnja novost je tudi aplikacija Virtualni Istrski maraton za pametne telefone. Preko nje se lahko prijavite, oddate svoj rezultat, naložite svojo fotografijo in še veliko več. Najdete jo v Google Play trgovini ali App Store, pod imenom »Virtualni Istrski maraton«. 

Ne pozabite na najboljšo motivacijo pri teku s poslušanjem odlične audio kompilacije naših lokalnih glasbenikov, ki vas v mislih popeljejo na morje, sonce, oljčne nasade, vinograde in ulice istrskih mest: https://www.istrski-maraton.si/ISTRSKI_MARATON_GLASBENI_IZBOR_2021.mp3

Naj vas zajame val Istrskega maratona! 

Veselimo se vaših rezultatov!

Ekipa Istrski maraton

Koper-Capodistria Izola-Isola Piran-Piarno Ankaran-Ancarano