Slovenska Istra združena v prvih skupnih kulinaričnih dnevih

Istrska gastronomija, foto: Jaka Ivančič
Fotografija posneta v okviru projekta Gastronomski zakladi Istre in morja (MARISTRA), foto: Jaka Ivančič

V sklopu pobude se bodo zvrstile tri dvotedenske kulinarične akcije, pri katerih bodo restavracije in gostilne ponujale posebne menije, osredotočene na eno izmed značilnih sestavin istrske kuhinje:

  • Dnevi divjih špargljev: 14. marec–30. marec 2025
  • Dnevi kraljice sardele: 23. maj–8. junij 2025
  • Dnevi kalamarov: 17. oktober–2. november 2025

Vabljeni k sodelovanju vsi gostinski ponudniki iz občin Ankaran, Koper, Izola in Piran, ki želijo prispevati k oblikovanju edinstvene gastronomske izkušnje. Prednost bodo imeli tisti, ki uporabljajo lokalne sestavine, ponujajo tradicionalne istrske jedi in se lahko pohvalijo s certifikati za kakovostno in trajnostno kulinariko.

Podrobnejše informacije so na voljo v razpisu.

Organizatorji bodo sodelujočim ponudnikom zagotovili široko promocijo prek vseh kanalov Love Istria, vključno s spletno stranjo, družbenimi omrežji in novičnikom, pri čemer bodo pri promociji sodelovali tudi digitalni oglaševalski strokovnjaki in radijske postaje. Poleg tega bo vsaka turistična destinacija dodatno promovirala dogodek prek svojih kanalov.

Prijave so možne do 23. februarja 2025. Prijavnico najdete na tej povezavi.

Pridružite se prvi skupni kulinarični zgodbi Slovenske Istre in skupaj predstavimo bogato gastronomsko dediščino tega čudovitega regijskega bisera!