Projekt Las Istre ''Oživimo podeželje'' - študijska tura

Oživimo podeželje
Prvi dan študijske ture v sklopu projekta Las Istre Oživimo podeželje je bil namenjen obisku naravnih danosti Ankarana.

Občina Ankaran, Občina Izola, Mestna občina Koper in Kolesarska mreža Obala so k projektu LAS Istre Oživimo podeželje pristopile lani in tako naredile pomemben korak v smeri razvoja trajnostnega rekreacijskega turizma na podeželju širšega območja Kraškega roba.

Ena izmed aktivnosti projekta je tudi študijska tura za vplivneže, fotografe,  turistične novinarje in agente iz sosednjih držav, ki je potekala v prvih treh junijskih dneh.

Prvi dan je bil namenjena obisku Občine Ankaran, kjer je sodelavka TIC Ankaran pripravila voden ogled slanega travnika Sv. Nikolaja, edinega tovrstnega v Sloveniji, kjer najdemo redke in ogrožene rastlinske vrste in gnezdi nekaj različnih vrst ptic. Nato je sledil ogled Krajinskega parka Debeli rtič, kjer je naravovarstvenik predstavil pomen in naravno bogastvo parka. Po zaključku ogledov je sledil obisk lokalnega ponudnika – Eko kmetije Dolenc, kjer so si sodelujoči ogledali kmetijo in degustirali lokalne produkte. S tem se je sklenil prvi dan študijske ture.

Dolgoročni cilj projekta je trajnostni razvoj rekreacijskega turizma na podeželju širšega Kraškega roba. Vrednost projekta, ki se bo zaključil leta 2023, znaša 214.873,2 evra, od katerih bo 145.322,8 evra financiral Evropski kmetijski sklad.

#lasistre #oživimopodeželje #evropskikmetijskisklad #projekti #trajnostnirekreacijskiturizem #študijskatura

foto Občina Ankaran