Predstavitev načrtovanih rezultatov 2. faze projekta ''Oživimo podeželje''

kolesar
kolesar

Namen projekta, ki se bo zaključil 31. januarja 2023, je dolgoročni trajnostni razvoj rekreacijskega turizma na podeželju širšega območja Kraškega roba.

Ob začetku druge faze projekta LAS Istre Oživimo podeželje (sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada: Evropa investira v podeželje), vas v vljudno vabimo na novinarsko konferenco, ki bo v sredo, 20. aprila 2022, ob 10.00, v sejni sobi Mestne občine Koper (v pritličju, Verdijeva ulica 10, Koper).

Namen projekta, ki se bo zaključil 31. januarja 2023, je dolgoročni trajnostni razvoj rekreacijskega turizma na podeželju širšega območja Kraškega roba. Do konca leta 2021 so projektni partnerji Občina Ankaran, Občina Izola, Kolesarska mreža Obala – Društvo za kolesarsko zagovorništvo in Mestna občina Koper izpeljali vrsto aktivnosti, med drugim so uredili več tematski poti, obnovili plezalne smeri, zamenjali grafike informacijskih tabel, izdelali zemljevid tematskih poti in izvedli številne promocijske dejavnosti na področju trajnostnega turizma, katerih namen je javnosti približati različne oblike rekreacije in aktivnega preživljanja prostega časa v naravi.

 Letos bodo projekt dopolnili in ga nadgradili, s tem pa naredili pomemben korak v smeri razvoja trajnostnega rekreacijskega turizma na podeželju širšega območja Kraškega roba.

 Aktivnosti, ki jih bodo v okviru projekta izvajali posamezni partnerji, bodo javnosti predstavili na novinarski konferenci.

 Govorniki, ki bodo predstavili namen in rezultate projekta:

  1. Andrej Medved, predsednik LAS Istre
  2. Uroš Jelenovič, vodja projekta pri Mestni občini Koper (vodilni partner)

 Prosimo vas, da vašo prisotnost na dogodku potrdite do torka, 19. aprila, na naslov uros.jelenovic@koper.si