Istrski maraton tokrat v Ankaranu

Istrski maraton, foto: Foto klub Portorož
Istrski maraton, Foto: Foto-klub Portorož

Mila  istrska  zima,  ki  ji  je  letos  naklonjeno  tudi  prelepo  sončno vreme, organizatorje v društvu Istrski maraton še dodatno polni z energijo, člani ekipe pa že krepko vihajo rokave. Pomlad se namreč bliskovito približuje, priprave na 7. Istrski maraton pa so že v polnem teku.

Maraton  v  organizaciji  društva  Istrski  maraton  je  mednarodna  prireditev, ki se odvija v vseh obalnih občinah. Pri gostovanju se občine izmenjujejo, letos je na vrsti Občina Ankaran. Prizorišče starta, cilja in spremljevalnega programa bo gostila Adria Ankaran v prvem aprilskem vikendu (4. in 5. aprila). 

Če želite, se lahko na dogodek prijavite kot prostovoljci in postanete del ekipe Istrskega maratona.

Tekaška prireditev letos prvič v ankaranski občini

Start  in  cilj  kraljevske  razdalje,  maratona,  bo  v  Ankaranu. Polmaratonci bodo začeli teči v Kopru, zaključili bodo pa v Ankara-nu, kjer bo tudi začetek rekreativnega teka do Lazareta in nazaj v dolžini 9 km.

Za sprostitev in prijetno druženje bo poskrbel zanimiv spremlje-valni program s skupino ZMELKOOW. Tekače bodo razveselile nove majice in medalje z motivom Debelega rtiča. 

Organizirane so že tekaške priprave in testi tras, ki bodo potekali v marcu pod vodstvom trenerjev iz različnih športnih društev.