Istrski kolesarski maraton: Kolesarska doživetja v srcu slovenske Istre

Istrski kolesarski maraton
Istrski kolesarski maraton

Že v soboto so se družine podale na sproščen kolesarski izlet, najmlajši pa so navdušeno sodelovali v mini maratonu. Prizorišče v središču Ankarana je bilo polno aktivnosti za otroke, kjer so lahko uživali v ustvarjalnicah, spretnostnem poligonu, plesnih delavnicah in glasbenem programu.

V nedeljo je Ankaran postal pravi raj za kolesarje, saj se je na štartu zbralo več kot 750 udeležencev. Izbirali so med tremi trasami: najkrajšo, 15 km, srednjo, 44 km, in najzahtevnejšo, 78 km, ki je vključevala kar 1000 metrov vzpona.

Dogodek je uradno otvoril predstavnik Občine Ankaran, Danijel Starman, ki je kolesarjem zaželel srečno pot in poudaril, kako pomembno je ohranjati športni duh. Posebno pohvalo je izrekel ekipi Športnega društva Ankaran, ki se je prvič udeležila maratona na srednji trasi.

Kot vsako leto so tudi tokrat podelili naziva kralja in kraljice Boršta, ki sta ju s svojimi odličnimi vzponi osvojila Stina Avdič Čepak in Patrik Mikac.

Istrski kolesarski maraton tako ostaja priljubljen dogodek za vse, ki uživajo v športu, naravi in sproščenem vzdušju v čudovitem okolju slovenske Istre.