IRONMAN SLOVENIAN ISTRIA 70.3 dogodek in zapore cest

Ironman
Ironman, foto: Sportida

V nedeljo, 19. septembra 2021, ob 9. uri bo v Kopru uradni start triatlona I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria. Zaradi poteka prireditve bo tega dne zaprtih nekaj cestnih odsekov na območju občin Ankaran, Koper, Izola, Hrpelje-Kozina ter v Italiji. Seznam vseh zapor je v priponki.

Letošnja tretja izvedba triatlona pod okriljem svetovno znane športne blagovne znamke IRONMAN, ki ga sestavlja 1,9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21 km teka, bo v nekoliko okrnjenem številu, predvsem zaradi trenutno veljavnih zdravstvenih ukrepov in priporočil glede preprečevanja širjenja okužb s Covid-19. Ne glede na vse, v slovensko Istro prihaja skoraj 1000 triatloncev iz 33 držav, organizator pa zagotavlja, da bo poskrbljeno za varnost vseh sodelujočih, tako tekmovalcev kot celotne organizacijske ekipe. 

Kolesarska in tekaška proga sta speljani po regionalnih cestah vzdolž obale ter v zaledju slovenske Istre. Zato bo v času tekmovanja veljal poseben režim delnega ali popolnega zaprtja lokalnih cest. V priponki je urnik zapore cest v obmorskih občinah v času tekmovanja. 

Zaradi poteka prireditve I feel Slovenia Ironman 70.3 Slovenian Istra bo v nedeljo, 19. septembra 2021, zaprtih nekaj cestnih odsekov na območju občin Ankaran, Koper, Izola, Hrpelje-Kozina ter v Italiji. Seznam vseh zapor je v priponki.

V občini Ankaran bo v nedeljo, 19. septembra 2021, med 9.10 in 11.15 zaprt cestni odsek Železniška c. - Jadranska cesta, in sicer od izvoza za Hrvatine do mejnega prehoda Lazaret.  

Ironman 2021 - seznam vseh zapor cest in trasa