Dnevi kmetijstva slovenske Istre

Dnevi kmetijstva slovenske Istre
Dnevi kmetijstva slovenske Istre - foto: Mestna občina Koper

Letošnji  Dnevi kmetijstva slovenske Istre so za nami. Na stojnicah se je predstavilo več kot 60 različnih razstavljavcev s pestro ponudbo domačih, lokalnih izdelkov ter izdelkov iz drugih delov Slovenije. Od sadja, olja, vina, kmetijskih izdelkov in pridelkov pa do ročnih del in zelišč. Postregli so z nekaj novostmi in sicer sta obiskovalce pričakala Istrski kotiček , kjer so se predstavili ponudniki domačih izdelkov in pridelkov ter Kulinarični kotiček, kjer so pripravljali vrhunske jedi v živo. Tu so imeli možnost obiskovalci tudi priložnost poskusiti kulinarične dobrote ter popiti kozarček dobre kapljice.

Poleg tega je bila letošnja novost tudi Agrariin natečaj za Naj domač izdelek slovenske Istre 2022, kjer so imeli možnost sodelovati prav vsi, ki so imeli prijavljeno kmetijo oziroma imajo KMG_MID ter pravne osebe. V nedeljo, 9.10, na zadnji dan sejma, je potekalo ocenjevanje najboljših izdelkov v več kategorijah ter najboljših likovnih izdelkov. Najbolje ocenjeni so prejeli lepe in zanimive nagrade.

Tudi za najmlajše je bilo poskrbljeno. V posebnem prostoru so si lahko ogledali in spoznali nekatere domače živali, med drugim Istrsko govedo ter koze, lahko pa so sodelovali tudi v kulinarični delavnici ali pa si ogledali lutkovno predstavo.

Sejem Dnevi Kmetijstva slovenske Istre že vrsto let uspešno organizirajo Mestna občina Koper, Občina Izola, Občina Piran ter Občina Ankaran v sodelovanju z skupino TOJETO d.o.o.


foto: Mestna občina Koper

Fotogalerija