Otok zelenih zakladov

Ankaranski polotok z mestecem Ankaran in Krajinskim parkom Debeli rtič je eno izmed najpomembnejših turističnih središč slovenske obale.

Kaj videti?Kaj početi?
Izpostavljamo

V Istri bomo dan vodnikov obeležili s tematskimi sprehodi

Turistične organizacije Slovenske Istre bodo svetovni dan turističnih vodnikov obeležile z brezplačnimi tematskimi sprehodi po vseh štirih občinah. V soboto, 24. februarja, tako vabijo obiskovalce, da se jim pridružijo na odkrivanju Ankarana, Kopra, Izole in Portoroža.

Preberi več
TIC Ankaran

Potrebujete več informacij?

Turistično informacijski center se nahaja v središču Ankarana in je v času poletne turistične sezone odprt vse dni v tednu.

Več informacij

Pogosta vprašanja

Seznam nastanitvenih ponudnikov lahko najdete pod zavihkom »Kje spati«. Vsebuje vse informacije in kontakte nastanitev.

Ankaran ima 6 plaž; Valdoltra, Debeli rtič, Študent, Adria Ankaran, Zdravilišče RKS Debeli rtič in Sv. Jernej.

Ankaranski polotok ponuja obilo naravnih in kulturnih znamenitosti, kot so sredozemski slani travnik, pokopališče školjk, samostan sv. Nikolaja, in še mnogo drugih. Več o znamenitostih si lahko preberete pod zavihkom »Kaj videti«.

Parkirate lahko na naslednjih parkiriščih: ŠRP Sv. Katarina, Ankaran – center, Valdoltra – vzhod, Krajinski park Debeli rtič – parkirišče kopališče, Krajinski park Debeli rtič – osrednje parkirišče in Lazaret.

V poletnih mesecih je v TIC-u na voljo nakup mesečnega abonmaja, ki velja na vseh parkiriščih, razen na parkirišču Krajinski park Debeli rtič – parkirišče kopališče.

 Na vrh